Bine ati venit pe site-ul VIP PLUS!

Bine ati venit in spatiul virtual de informare si dialog al proiectului VIP PLUS Voluntariat - Initiative - Profesionalism pentru calitate in serviciile de zi destinate copiilor din comunitatile vulnerabile cod PN1020, implementat in cadrul Programului Dezvoltare locala, reducerea saraciei si cresterea incluziunii romilor, finantat prin Granturile SEE 2014-2021! Promotorul proiectului este Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Ialomita, alaturi de care intervin patru parteneri - DGASPC Arad, DGASPC Buzau, DGASPC Mures si Asociatia Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS.

Acest site are scopul principal de a promova proiectul PN1020, furnizand informatii si noutati atat pe parcursul implementarii, cat si in perioada de sustenabilitate, publicand rezultatele de etapa si finale, evidentiind principiile si valorile aplicate de echipa de proiect. In acelasi timp, site-ul se doreste a fi un instrument de dialog si schimb de experienta prin care se promoveaza bunele practici in cadrul retelei interjudetene de centre de zi participante la proiect, cu deschidere catre profesionistii interesati, de pe tot teritoriul tarii. Prin implicarea in proiect a patru judete diferite, din regiuni diferite, se creeaza conditii propice schimbului de experienta interjudetean si intercomunitar, iar metodologiile si instrumentele de lucru care vor fi pilotate vor putea fi imbunatatite intr-un mod unitar, putand fi recomandate spre aplicare la nivel national.

De asemenea, acest site este construit cu dorinta de a sensibiliza publicul larg in sensul nondiscriminarii si incluziunii sociale a cetatenilor de etnie roma, cu accent pe integrarea scolara si sociala a copiilor si tinerilor din comunitati vulnerabile si de a incuraja solidaritatea sociala in beneficiul copiilor din centrele de zi participante la proiect.

Proiectul VIP PLUS Voluntariat - Initiative - Profesionalism pentru calitate in serviciile de zi destinate copiilor din comunitatile vulnerabile este purtatorul unui simbol pe care il dorim promovat pe termen lung: VIP, ca acronim, inseamna, in limba romana, Voluntariat - Initiative - Profesionalism, iar acestea au fost si raman valorile proiectului. Dar, preluand termenul consacrat din limba engleza, VIP (Very Important Person), semnificatia de suflet a proiectului a fost aceea ca fiecare copil este cea mai importanta persoana pentru noi toti: autoritati publice, profesionisti, voluntari sau simpli cetateni. Am dori ca aceasta semnificatie de suflet sa fie transmisa nu doar catre comunitatile cu care lucram in acest proiect, ci mai departe, catre toti cei care viziteaza site-ul nostru.

Website-ul proiectului VIP PLUS este completat cu o pagina cu acelasi nume pe reteaua de socializare Facebook, pentru a spori dinamismul in dezbateri si schimbul de experienta.