Noutati

Avem 24 de luni intense de proiect si vrem sa impartasim cu Dumneavoastra rezultatele muncii noastre. Publicarile din aceasta rubrica vor fi structurate pe luni de activitate, in corelare cu obiectivele strategice ale proiectului si rezultatele urmarite. Tot aici veti putea gasi comunicatele de presa emise in cadrul proiectului.

Iulie 2021

Finalizarea cu succes a cursului on line pentru sefii centrelor de zi si reprezentantii APL
Ultima etapa a cursului on line organizat de asociatia CRIPS (P4), avand tema Elaborarea si aplicarea proiectului institutional prin proiectul VIP PLUS a presupus realizarea, transmiterea si evaluarea portofoliilor de absolvire. Portofoliile au fost pregatite in echipe de cate doi cursanti, formate din seful centrului de zi si reprezentantul APL din comunitate (la 8 centre de zi aflate in subordinea autoritatilor publice locale), respectiv din seful centrului de zi si reprezentantul furnizorului privat de servicii sociale (la centrul de zi al Fundatiei Buckner).
Pana in data de 8 iulie 2021 toate cele 9 proiecte institutionale au fost transmise pe platforma cursului on line; proiectele au fost evaluate de catre o comisie formata din 3 experti din echipa de proiect a asociatiei CRIPS (P4) , fiind acordate calificative maxime tuturor participantilor.
Au fost acordate Certificate de participare tuturor celor 18 cursanti. Desi formarea propriu-zisa s-a incheiat, colaborarea echipelor de proiect ale tuturor partenerilor (inclusiv a echipei furnizorului de formare, P4) cu cursantii va continua si se va dezvolta pe tot parcursul proiectului. Proiectele institutionale de dezvoltare a centrelor de zi prin proiectul VIP PLUS urmeaza sa fie aplicate si participam cu totii la reusita acestui demers.


Situatia inscrierii copiilor si parintilor in grupul tinta al proiectului la 30 iunie 2021
Pana la finalul lunii iunie 2021, in grupul tinta al proiectului VIP PLUS au fost inscrisi in total 426 copii, dintre care 404 copii de etnie roma, dupa cum urmeaza: 70 copii in judetul Ialomita, dintre care 59 de etnie roma; 40 copii in judetul Arad, dintre care 29 copii de etnie roma; 49 copii in judetul Buzau, cu totii de etnie roma; 267 copii in judetul Mures, cu totii de etnie roma. In categoria grup tinta – parinti ai copiilor de etnie roma au fost inscrise in total 239 persoane: 34 in judetul Ialomita, 34 in judetul Arad, 11 in judetul Buzau si 160 persoane in judetul Mures.

Iunie 2021

Cursul on line pentru sefii centrelor de zi: o activitate inovanta
Cursul de formare a sefilor de centre de zi si a reprezentantilor APL este in plina desfasurare. Este prima activitate de formare pe care asociatia CRIPS, partener 4 in proiectul VIP PLUS, o realizeaza prin intermediul platformei CRIPS on line: un inceput de succes si un mod inovant de a organiza cursuri. Inceput in data de 8 iunie 2021, cursul cuprinde doua module:
        MODULUL 1: Dezvoltarea serviciilor acordate de centrul de zi copiilor beneficiari si parintilor acestora
        MODULUL 2: Dezvoltarea relatiilor centrului de zi cu comunitatea
Ambele module au inclus interventii pe zoom ale formatorului, in datele de 9.06.2021si 16.06.2021, prezentari si resurse suplimentare de informatii care se consulta pe platforma online, teste de autoevaluare, interfata de comunicare activa permanent, precum si indrumari practice pentru realizarea portofoliului. In prezent pregatim cea de-a treia sesiune zoom si intalnirile locale de la sediile DGASPCurilor Ialomita, Arad, Buzau si Mures, planificate joi 24 iunie 2021. Mult succes cursantilor si echipei VIP PLUS!


DGASPC Arad, in calitate de Partener 1, a gazduit miercuri, 9 iunie 2021, prima reuniune a Cursului de formare a sefilor centrelor de zi si a reprezentatilor APL in cadrul Proiectului VIP Plus-Voluntariat, Initiative, Profesionalism pentru calitate in Serviciile de zi destinate copiilor din comunitatile vulnerabile, cod PN1020, derulat prin Programul Dezvoltare locala, reducerea saraciei si cresterea incluziunii romilor - Fondul Roman de Dezvoltare Sociala - FRDS, cu sustinerea EEA si Norway Grants. Au participat sefii celor trei centre de zi din Ineu, Pancota, Botfei si reprezentantii APL din cele trei localitati, in colaborare cu care specialistii abilitare si implementare din cadrul DGASPC Arad, lucreaza cu copiii romi din comunitatile vulnerabile.
Deschiderea cursului si prezentarea primului modul, sustinute online pe platforma Zoom de Asociatia Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS, partener 4 in proiectul VIP PLUS a avut loc in prezenta echipelor locale de proiect.


La multi ani tuturor copiillor beneficiari ai proiectului VIP Plus
Sarbatoarea primei zile din luna iunie a adus bucurii copiilor din toate cele 9 centre de zi participante la proiectul VIP PLUS. La Slobozia, Facaeni, Ramnicu Sarat, Tarnaveni, Glodeni, Ineu, Hasmas si Pancota, centrele de zi au organizat activitati interculturale, concursuri de dans, ateliere de desen si de confectionat obiecte din carton, concursuri de creativitate, intreceri sportive. Evenimente de suflet, cu creativitate si buna dispozitie, in care copiii beneficiari, echipa proiectului VIP PLUS, personalul centrelor de zi si voluntarii din comunitati au colaborat foarte bine si au sarbatorit copilaria. LA MULTI ANI, dragi copii! Va felicitam si va iubim!

Mai 2021

Primele "cifre" despre activitatea echipelor mobile
Bilantul primei luni de activitate a echipelor mobile – aprilie 2021- este incurajator: 201 copii au fost inscrisi in grupul tinta al proiectului, astfel: in judetul Ialomita un numar de 24 copii, toti de etnie roma; in judetul Arad un numar de 59 copii, dintre care 47 copii de etnie roma; in judetul Buzau un numar de 23 copii, toti de etnie roma; in judetul Mures un numar de 105 copii, toti de etnie roma. In grupul tinta adulti de etnie roma (parinti si alti membri ai familiei copiilor de etnie roma) au fost inscrise 43 persoane per total proiect. Echipele mobile au inceput analiza nevoilor de abilitare si servicii ale beneficiarilor, evaluarea initiala individuala a copiilor si organizarea dosarelor acestora. Toti parintii si copiii inregistrati in grupul tinta au fost informati cu privire la proiect.


Pregatiri pentru formarea on line a sefilor centrelor de zi
In luna mai 2021 se lucreaza intens la pregatirea cursului de formare a sefilor celor noua centre de zi participante la proiect si a reprezentantilor APL , in cadrul activitatii A1.2. Va fi primul curs organizat de partenerul 4, asociatia CRIPS, pe platforma CRIPS online, iar "pregatirea" presupune atat elaborarea materialelor de invtare intr-un format prietenos, stabilirea metodelor pedagogice adecvate clasei virtuale, cat si un efort important de programare informatica pentru finalizarea platformei. S-a stabilit calendarul cursului si a inceput inscrierea participantilor, cu sprijinul tuturor partenerilor.
"VIP PLUS" este o oportunitate pentru un PLUS de calitate in formarea personalului centrelor de zi!


21.05.2021 - ANUNT privind achizitia de servicii de audit financiar în cadrul proiectului. CLICK AICI
Click aici pentru a descarca:


Astazi, 17 mai 2021, inauguram website-ul proiectului PN1020 VIP Plus. E un moment de bucurie pentru marea noastra echipa "interjudeteana", fiindca acesta este un spatiu de "networking" si de buna colaborare. Un spatiu virtual in care lucram impreuna. Un spatiu deschis, vizibil profesionistilor si voluntarilor, autoritatilor locale si tuturor cetatenilor. Vom face astfel mai bine cunoscut proiectul in Romania, dar si in Europa, prin sectiunea in limba engleza. Mult succes si cat mai multi "vizitatori" si prieteni ai website-ului nostru!